Afbeelding

Eerste nieuwjaarsreceptie voor burgemeester Jobke Vonk-Vedder

Algemeen

HALDERBERGE - Burgemeester Jobke Vonk-Vedder heeft dinsdagavond haar eerste nieuwjaarsspeech gehouden in de gemeente Halderberge.

De versbakken burgemeester keek tijdens de receptie terug op een bewogen jaar met onder andere de Brexit en Donald Trump die gekozen is als president van de Verenigde Staten.

Ook lokale zaken passeerden de revue zoals de opening van de randweg en de start van de bouw voor de brede scholen in Oud Gastel en Hoeven en de verbouwing van sterrenschool “de Schittering” in Oudenbosch.

Leefbaarheid

Het komende jaar wil Jobke Vonk-Vedder vooral investeren in het ontmoeten van mensen en het gesprek aangaan. "Een belangrijk onderwerp bij die gesprekken vind ik: hoe houden we de leefbaarheid in alle kernen hoog." Leefbaarheid in de kernen is volgens de burgemeester namelijk erg belangrijk.

"Wij kunnen daar als gemeente bij helpen. Maar leefbaarheid wordt gemaakt door mensen. Mensen die zich inspannen voor hun club of vereniging en daardoor indirect een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de gemeenschap, het dorp, waar zij deel van uit maken. Zij vormen als het ware het cement van de samenleving."

FOTO PETER BRAAKMANN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief