Lions Halderberge Runners zitten klaar voor de start. FOTO LIONS HALDERBERGE
Lions Halderberge Runners zitten klaar voor de start. FOTO LIONS HALDERBERGE Foto: Lions Halderberge

Veel belangstelling voor 24e Lions Quiz Halderberge

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Voor de 24e editie van de Halderbergse Lions Quiz die 12 april gaat plaatsvinden hebben zich inmiddels al 37 teams opgegeven. “Dat is een mooi aantal, meer dan gebruikelijk,” meldt Lions woordvoerder Rene Berk. “Maar er kunnen nog wel een paar teams bij.” Opgeven kan nog tot een week van tevoren, uiterlijk vrijdag 5 april.

De Lions Quiz trekt normaal gesproken tussen de 350 en 400 deelnemers naar het Veerhuis in Oud Gastel, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een immense quiz hal met meer dan 40 ronde tafels waar de teams van maximaal 10 personen in gezonde spanning de instructies van de Lions quiz masters afwachten. Twee imposante schermen ondersteunen de 12 vragenrondes.

De onderwerpen zijn algemeen van aard. Aan het begin van de avond krijgen de teams een overzicht van de soorten vragen, waarbij ze moeten invullen op welk onderwerp ze een joker willen inzetten. De punten die in die ronde worden gescoord, tellen dubbel voor de einduitslag. Om precies 19.30 uur gaat de quiz van start en brengen de Lions Runners de antwoordformulieren naar de tafels. Rond 22.30 uur is de laatste ronde, gevolgd door een loterijtrekking met interessante prijzen.

De opbrengst van de Lions Quiz gaat naar een goed doel. Dit jaar is dat, in nagedachtenis van Unai Kest, het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. De opbrengst zal volledig ten gunste zijn voor het onderzoek naar kinderkanker. Unai Kest was een energieke en zeer sportieve jongen uit Halderberge die op 11 jarige leeftijd op 11 juli 2017 overleed aan een zeldzame vorm van kanker.

Je team opgeven voor de 24e Lions Quiz kan via Lionsquiz2019@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief