De man is aangehouden.
De man is aangehouden. (Foto: Archief de Bode)

Dronken Middelburger scheurt over Nieuwe Vlissingseweg

  112 Meldingen,112 Nieuws

VLISSINGEN - Een gevaarlijke automobilist is zondagochtend van de weg gehaald. De Middelburger reed met 140 kilometer per uur over de Nieuwe Vlissingseweg. Hier is de maximumsnelheid afwisselend 70 en 80 kilometer per uur.


Rond 5.00 uur zag de politie dat de bestuurder door het rode verkeerslicht reed op de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat. De agenten gaven hem een stopteken, maar dit negeerde de automobilist. Toen ontstond er een achtervolging. De politieauto ging met zwaailicht en sirene achter de Middelburger aan. Ook andere politie-eenheden schoten te hulp.

Botsing

Tijdens de achtervolging werden binnen de bebouwde kom snelheden tot 100 kilometer per uur gehaald. Op de Nieuwe Vlissingseweg, tussen Vlissingen en Middelburg, reed de man 140 kilometer per uur. 

De auto kon op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg tot stoppen worden gedwongen. Hierbij ontstond een botsing tussen de auto en politieauto. De 22-jarige bestuurder uit Middelburg is aangehouden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. 

Gedronken

Uit een ademanalyse bleek dat hij te veel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is zondag verhoord. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. 

Bij het verzetten van een politieauto reed een agent per ongeluk over de voet van een 17-jarige passagiere uit Middelburg. Zij is door de agenten ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Haar voet bleek niet gebroken. Daarna is zij naar huis gebracht. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Middelburg

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief