Foto: Rijnhout Media

Onderzoek na meldingen geuroverlast omgeving Goes

  112 Meldingen

GOES - Bij de meldkamer van Zeeland Veilig zijn donderdagavond tussen 21.30 uur en 22.00 uur zo'n vijftien meldingen binnengekomen van stank- en geuroverlast, met name in de omgeving van Goes. 


De meldingen gaan over een zoete chemische lucht en over een lucht die ruikt naar rotte eieren. "De geur lijkt het meest verband te houden met het uitrijden van mest", laat Zeeland Veilig weten. Wel zijn de meldingen serieus opgepakt door de milieuklachtenlijn van de Regionale Uitvoeringsdienst. Medewerkers zijn rond gaan rijden in de omgeving van de klachten, maar hebben niets kunnen vinden. Toen het donker werd zijn ze gestopt met zoeken, omdat het mogelijk van mestuitrijden komt, en dit in het donker niet meer te zien is. 

De lucht levert volgens Zeeland Veilig geen gezondheidsklachten op. Dat de geuroverlast ook in andere delen van Zeeland mogelijk te ruiken is, zou te maken kunnen hebben met een draaiende windrichting, meldt zij. "Na 22.30 uur deze avond zijn er geen meldingen meer binnen gekomen."

Mura Kuijpers

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>