Agent richt wapen op illegale motorcrossers in Middelburg
Foto:

Agent richt wapen op illegale motorcrossers in Middelburg

  112 Meldingen

MIDDELBURG - Een politieagent heeft vrijdagmiddag op Walcheren zijn dienstwapen getrokken toen na een melding van illegaal motorcrossen enkele motorrijders op hem af kwamen rijden over een smal pad. Dat meldt de wijkagent van Middelburg op Instagram.


“Een van de collega’s zag zich dusdanig in het nauw gedreven op een smal pad met op zich af crossende motoren dat hij zich genoodzaakt zag zijn dienstwapen te pakken en te richten. Heftig voor de motorrijders die dit natuurlijk niet hadden verwacht toen ze vanochtend besloten een lekker eindje te gaan crossen maar ook heftig voor de betrokken collega.”

Uiteindelijk bleef een van de crosser staan en gingen drie andere er door een sloot vandoor de hoofdrijbaan op. “Enorm gevaarlijk natuurlijk voor het overige verkeer! Uiteindelijk hebben, na een goed gesprek en uitleg waarom in zo’n geval iemand besluit zijn wapen richten, alle crossers zich bij ons gemeld. Aangezien het hier geen staatscriminelen betrof en er een goed gesprek ontstond is besloten tot het opleggen van een aantal bekeuringen”, meldt de wijkagent.

“En mochten de betreffende crossers dit lezen.... volgende keer gewoon stoppen jongens. Dan kom je er misschien zelfs nog wel eens vanaf met een waarschuwing.”

Robbert Temmen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6