Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse.
Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse. (Foto: Venema Media)

Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

  112 Meldingen

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 


Rond 23.15 uur werd de brandweer opgeroepen om naar Torentijd te komen. Deze kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Niet veel later werden er ook een ambulance en traumahelikopter opgeroepen. Laatstgenoemde werd echter boven Schouwen Duiveland gecanceld. Meerdere eenheden van de politie stelden zich rondom het gebouw op, maar vertrokken weer toen de traumahelikopter geannuleerd werd. 

Na ruim een half uur keerden de hulpdiensten, voor zover bekend, zonder patiënt weer terug. Lange tijd was het onduidelijk wat er zich precies had afgespeeld in de gevangenis. Zondag aan het einde van de ochtend maakte de Dienst Justitiële Inrichtingen bekend dat een gedetineerde, terwijl hij was ingesloten in zijn cel, voor flink wat overlast zorgde. Hij stak onder andere spullen in zijn cel in brand. Dit kon door het gevangenispersoneel geblust worden. Zodra het veilig kon, is de opstandige gedetineerde door het intern bijstandsteam van PI Middelburg uit zijn cel gehaald en in een isoleercel geplaatst. De gealarmeerde brandweer heeft een nacontrole gedaan en de cel en omgeving geventileerd. De gevangenisdirectie gaat aangifte doen van brandstichting. De gedetineerde is net als een aantal betrokkenen gevangenismedewerkers gezien door de ambulancedienst. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6