Foto: Archief

Borsele Sloepoort Cup ontvangt twaalf teams

  algemeen

NIEUWDORP - Op het sportcomplex van S.V. Nieuwdorp vindt van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 augustus de 32e editie van de Borsele Sloepoort Cup (BSC) plaats. Twaalf voetbalverenigingen, afkomstig uit Walcheren, Zuid-Beveland en Reimerswaal, nemen met hun eerste elftallen deel aan dit toernooi. Het is voor het eerst dat het deelnemersveld van de BSC uit twaalf ploegen bestaat.


''Normaal gesproken doen er zestien tot twintig teams mee aan de Borsele Sloepoort Cup. Deze editie zijn het er maar twaalf'', vertelt Peter de Vos (68), lid van de Borsele Sloepoort Cup Commissie. Alle teams die vorig jaar deelnamen, kregen van de organisatie een uitnodiging om ook in 2018 mee te doen aan het toernooi. ''Een aantal ploegen gaven toen aan dat ze niet meer mee wilden doen. Omdat het werven van verenigingen voor deelname heel veel tijd kost, hebben we toen besloten om niet verder te zoeken en het bij twaalf teams te houden'', legt Peter uit.

Net als tijdens de vorige editie ontbreekt ook dit jaar de Superpoule op het voetbalfestijn. ''Hoek, GOES en de zondagtak van VC Vlissingen spelen allemaal in de voorronde van de KNVB-beker. Dat is voor het Zeeuwse amateurvoetbal iets positiefs. Voor de Borsele Sloepoort Cup is het natuurlijk wel jammer dat deze teams niet mee kunnen doen. We hebben nog geprobeerd om dit gemis op te vangen met ploegen van buiten de provincie die op hoog niveau spelen, maar dat is helaas niet gelukt'', stelt De Vos. Ondanks het ontbreken van de Superpoule en een aantal teams die aan de vorige editie meededen, is de organisatie van de BSC tevreden met het huidige deelnemersveld. ''We hebben een mooie mix van eerste-, tweede-, derde-, en vierdeklassers weten te strikken. Voor 1 december hadden we al elf aanmeldingen van onze gewenste deelnemers binnen. Dat geeft toch wel aan dat de Borsele Sloepoort Cup erg populair is bij Zeeuwse ploegen'', aldus Peter.

Favoriet

Voetbalvereniging De Meeuwen uit Zoutelande won in 2017 de Borsele Sloepoort Cup. Toch denkt De Vos dat de eersteklasser dit kunststukje niet nog een keer kan herhalen. ''Arnemuiden is voor mij de favoriet. Niet alleen voor het winnen van de BSC, maar ook voor het kampioenschap in de tweede klasse. Met Ronaldo Meijer, Roy de Smit en keeper Joan van Belzen heeft dit team spelers die op bepalende momenten het verschil kunnen maken. Het is een uitstekende ploeg waar ik veel van verwacht. Arnemuiden gaat dezelfde weg bewandelen als De Meeuwen.''

Programma

Doordat er aan de 32e editie van de Borsele Sloepoort Cup twaalf teams deelnemen, ziet het programma er dit jaar anders uit dan de voorgaande edities. In poule A gaan Arnemuiden, DWO'15, Nieuwdorp en Walcheren de strijd met elkaar aan, terwijl De Meeuwen, MZVC, Patrijzen en Yerseke elkaar in de tweede poule treffen. Oostkapelle, RCS, de zaterdagtak van VC Vlissingen en Zeelandia Middelburg maken het deelnemersveld compleet. Op zaterdag 18, maandag 20 en dinsdag 21 augustus worden de voorrondes afgewerkt. Iedere ploeg speelt in zijn poule een halve competitie. Aan de hand van de resultaten in de groepsfase maken de teams uit welke wedstrijden zij op zaterdag 25 augustus spelen. Zo zijn de nummers één en de beste nummer twee actief in de finalepoule, vormen de overige nummers twee en de twee beste nummers drie de groep 'middenmotors' en spelen de ploegen die het minst gepresteerd hebben om plek 9 tot en met 12. Het team dat in de finalepoule als winnaar uit de bus komt, ontvangt van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele de felbegeerde wisselbeker.

Meer informatie

De 32e editie van de Borsele Sloepoort Cup is toegankelijk voor iedereen die van voetbal houdt. Bezoekers van twaalf jaar en ouder betalen entree. Meer informatie over de BSC is te vinden op de website of de Facebookpagina van S.V. Nieuwdorp. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief