Foto: Marijn Riemens

Calisthenics parkje Arnemuiden officieel geopend

  algemeen

ARNEMUIDEN - Burgemeester Harald Bergmann heeft afgelopen zaterdag aan de Steigerweg in Arnemuiden een calisthenics parkje geopend. Waar er eind vorig jaar nog een oude skatebaan in het dorp stond, kunnen fanatieke sporters vanaf nu op die plek hun kracht, conditie en flexibiliteit trainen.


Bij de opening waren vijftien mensen aanwezig, waaronder de negentienjarige initiatiefnemer voor het parkje Luuc Dekker en een aantal inwoners van Arnemuiden. Het park werd al voor het einde van 2018 opgeleverd, maar kon nog niet eerder worden geopend. Na een korte toespraak van burgemeester Bergmann demonstreerde Dekker samen met één van zijn vrienden welke oefeningen er op de sporttoestellen gedaan konden worden. Een aantal aanwezigen maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik om de attributen zelf te testen.

Volgens de burgemeester is het calisthenics parkje een goede vervanger van de skatebaan. ''Die moest gewoon verdwijnen, want hij was oud, er werden veel vuurtjes gestookt en de baan deed vooral dienst als hangplek van jongeren. Ik ben heel blij dat we als gemeente samen met de Bewonersgroep Arnemuiden en de inwoners van het dorp op deze plek iets nuttigs hebben gerealiseerd'', aldus Bergmann.

Idee

Het idee om de oude skatebaan aan de Steigerweg om te toveren tot een calisthenics parkje komt van Luuc Dekker. ''Toen ik in november hoorde dat de gemeente de skatebaan wilde vervangen, heb ik direct contact opgenomen met de bewonersgroep'', vertelt de inwoner van Arnemuiden. ''Zij hebben de gemeente van mijn idee op de hoogte gesteld. Ik doe veel aan krachttraining en een calisthenics parkje op een openbare plek biedt de mogelijkheid om lekker buiten te trainen. Bovendien is het laagdrempelig en kan jong en oud er op ieder moment van de dag gebruik van maken.'' Luuc is dan ook zeer te spreken over het feit dat de gemeente positief reageerde op zijn voorstel. ''Ze zijn er gelijk mee aan de slag gegaan en eind december stonden er vijf toestellen. Dat is hartstikke mooi.'' Uiteraard hoopt Dekker dat het parkje door veel mensen bezocht gaat worden.''Ik ga het in ieder geval via social media onder de aandacht brengen. Het zou zonde zijn als de sporttoestellen amper worden gebruikt.''

Calisthenics

Calisthenics is een verzameling buitensporten waarbij deelnemers alleen oefeningen uitvoeren met het eigen lichaamsgewicht of zo min mogelijk apparatuur. Deze methode is overgewaaid uit de Verenigde Staten en vergroot iemands kracht, conditie en flexibiliteit. Daarnaast is het door het zo min mogelijk gebruik van materiaal voor iedereen toegankelijk. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES