Ultraloop wil een vaste plek op de Zeeuwse hardloopkalender
De organisatoren van de '60 van Walcheren'. FOTO RENE VADER
De organisatoren van de '60 van Walcheren'. FOTO RENE VADER (Foto: René Vader)

Ultraloop wil een vaste plek op de Zeeuwse hardloopkalender

NIEUWDORP - Vanaf dit jaar krijgt Zeeland een nieuwe, zware hardloopwedstrijd. Op 22 maart wordt de '60 van Walcheren' georganiseerd, een ultraloop van 65 kilometer. Organisatoren René Vader en Bas Hoogesteger voelden de behoefte, willen mensen aan het bewegen krijgen en tegelijkertijd geld ophalen voor de Roparun.


De 53-jarige René Vader is zelf al jaren actief in de hardloopwereld. Vanuit ‘dat wereldje’ kreeg hij in 2018 signalen dat er behoefte was aan een duurloop in Zeeland. Met Floris Koole en Bas Hoogesteger ging hij rond de tafel om in dat gat te springen. "Lopers zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. In 2019 wilden we eigenlijk de eerste editie organiseren, maar dat bleek te lastig. Als we het doen, willen we het wel goed doen." Het plan werd in de maanden daarna uitgewerkt. Vader legt uit wat de mensen kunnen verwachten op 22 maart. "Deelnemers lopen individueel of in een team 65 kilometer over ons prachtige eiland waarbij hun tijden geregistreerd worden. Zon, zee, strand en de elementen die we kennen van Zeeland komen voorbij."

Goede banen

In het verleden liep Vader zelf zeven keer de Roparun, aan de start van zijn eigen ultraloop zullen we hem waarschijnlijk niet zien verschijnen. "Op die dag hebben we een ploeg nodig om alles in goede banen te leiden, dat wordt te veel van het goede." De Roparun, een stichting die door middel van hardlopen geld ophaalt voor de strijd tegen kanker, is verbonden aan de eerste editie. "Dat is het mooie van deze loop. We zetten Walcheren en Zeeland op de kaart, maar steunen ook een goed doel."

Breezand

Het parcours begint en eindigt bij Duinhotel Breezand en bedraagt, hoewel de naam anders doet vermoeden, dus 65 kilometer. "De oorspronkelijke route was 60 kilometer. Die was prachtig, maar hij kon nog specialer en meer aansprekend. Nu kunnen we echt heel Walcheren laten zien, maar we hebben de naam maar gehouden.”

Schuin oog

Voor veel mensen zal de hele ronde een flinke opgave zijn. Deelnemers kunnen zich dan ook inschrijven als team, zodat de afstand in verschillende etappes kan worden afgelegd. "Het moet toegankelijk zijn voor iedereen. We willen graag mensen in beweging brengen, dus we nodigen ook bedrijven uit om mee te doen. Dan leg je in estafettevorm de afstand af."

Stiekem

Natuurlijk kijkt Vader stiekem met een schuin oog naar de Kustmarathon. "Wat ze daar doen is fantastisch, maar het zou mooi zijn als we naast de twee Zeeuwse marathons, een derde groot sportevenement in Zeeland kunnen realiseren. We willen groeien naar een paar honderd deelnemers." Al 50 mensen hebben zich voor de eerste editie ingeschreven.

Meer informatie: www.60vanwalcheren.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Collegas

Middelburg

Monteur

’s-Heer Abtskerke

Superhelden

Zierikzee

Chauffeur CE

Goes

Allround timmerman en een voorman

Vrouwenpolder