Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Man ernstig gewond na val op street-workoutpark in Middelburg

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

MIDDELBURG - Een man is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij ongelukkig ten val kwam op het street-workoutpark bij het Meiveldpad in Middelburg. Het incident trok zoveel publiek dat de politie mensen moest wegsturen.

De man viel rond 15.20 uur bij één van de oefeninstallaties op de plaats van de voormalige skatebaan. Na de val werden direct de hulpdiensten gewaarschuwd. Twee ambulances, de politie en de handhaving van de gemeente Middelburg werden opgeroepen. Ook werd een tankautospuit van de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd. Vanuit Rotterdam kwam per helikopter een traumateam ter plekke om assistentie te verlenen. De traumahelikopter landde rond 15.50 uur op het Cruyf Court in het Meiveldpark.

Spoed

Het slachtoffer is even na 16.00 uur met spoed per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Goes. Volgens de politie zat de man vast in een hek. De brandweer heeft in ieder geval één van de installaties kapot geknipt om zo meer werkruimte te creëren. Een deel van de outdoor-gym is daarom afgezet met linten.

Luidspreker

Het incident trok veel bekijks. Zoveel zelfs dat de politie via een luidspreker het publiek opriep om weg te gaan. Niet iedereen hield zich namelijk even goed aan de coronaregel van anderhalve meter afstand tot anderen. Na de oproep van de politie ontstond nog wat discussie, maar de meeste mensen gaven wel gehoor aan de oproep.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief