Foto: Beeldenbank Middelburg

CDA verder met drie raadsleden na vertrek Hilde Onderdijk

MIDDELBURG - De wegen van het Middelburgse gemeenteraadslid Hilde Onderdijk-Varkevisser en de CDA-fractie zijn gescheiden. 


Het CDA zegt haar uit de fractie te hebben gezet. Onderdijk heeft besloten haar zetel niet op te geven en zelfstandig verder te gaan. 

Volgens beide partijen was er sprake van een vertrouwensbreuk. Onderdijk begon in 2018 als één van de vier gemeenteraadsleden. De drie andere fractieleden wilden niet meer met haar verder, omdat ze te solistisch optrad en haar ‘politieke antenne’ slecht ontwikkeld is. 

Gedrag

Haar gedrag en uitspraken zouden niet passen bij het gedachtegoed van het CDA.

Onderdijk, die eerder actief was als hoofdingeland bij het waterschap, is het daarmee niet eens. 

Communicatie

Ze erkent in een verklaring dat er verschil van inzicht was op bepaalde punten op het gebied van ruimtelijk en algemeen beleid. “De onderlinge communicatie over deze standpunten en het proces om te komen tot een gezamenlijk gedragen standpunt verliepen soms stroef”, zegt zij in een verklaring. 

Als zelfstandig raadslid wil ze zich vooral richten op dossiers zoals Waterpark Veerse Meer en de omgevingswet. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES