Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburg sluit zich aan bij landelijk protest over financiën

MIDDELBURG - Wethouder Johan Aalberts van de gemeente Middelburg sluit zich aan bij de protesten van gemeenten over de financiën.


“Wij zijn geen luchtvaartmaatschappij, geen warenhuis en zeker geen Zuid-Europees land, maar een Nederlandse gemeente”, zegt hij op zijn Facebook-pagina in een boodschap voor het kabinet. “Ook wij vragen een steunpakket.” Middelburg is één van de gemeenten die diep in de problemen zit. 

Dramatisch

Vooral door het sociaal domein zijn er tekorten van vele miljoenen. De rode cijfers schommelen tot en met 2022 tussen de 4,4 en 6,2 miljoen euro. “Het is een dramatisch financieel beeld”, zei Aalberts drie weken geleden bij de presentatie van de kadernota. 

Een vaste commissie van de Tweede Kamer praat donderdag over de financiën van de gemeenten. Van de 355 gemeenten hebben 247 een brief of filmpje gemaakt waarin ze vragen om meer geld. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>