Marcel Koole en John Kodde van Vakantiepark Fort den Haak.
Marcel Koole en John Kodde van Vakantiepark Fort den Haak. (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Fort den Haak is uitgebreid tot vakantiepark

VROUWENPOLDER – De tropische tuin Fort den Haak, onder de duinen van Vrouwenpolder, is uitgebreid tot een vakantiepark. Vakantiegangers wanen zich in tropische sferen wanneer ze uit hun chalet stappen en door de tuin wandelen.


John Kodde is voorzitter van de ondernemersvereniging van Vrouwenpolder en zodoende kwam hij in contact met de voormalige eigenaar van de tropische tuin. “Het aantal bezoekers van de tuin was niet voldoende om het kostenplaatje rond te krijgen,” vertelt Kodde. “Met een nieuw verdienmodel kon de tropische tuin een doorstart maken.” 

Waterval

Kodde heeft van de tropische tuin een kleinschalig vakantiepark gemaakt met 25 chalets die grenzen aan de tropische tuin. De rots met een zes meter hoge waterval is de absolute eyecatcher van het park. Daaromheen staan verschillende exotische palmen en bomen, zoals bananenbomen, cipressen en olijfbomen. “Arjan van Hoveniersbedrijf Nieuwenhuis verzorgt het onderhoud van de tuin. Het is prettig samenwerken, omdat Arjan goed weet wat de tuin nodig heeft.” 

De zithoekjes in de tuin bieden een fijne plek om te lezen, te mijmeren of samen een drankje te drinken. Op het grasveld kan een balletje getrapt worden of je spreidt je kleedje uit om er te picknicken.

Rust

Sinds het pinksterweekeinde kunnen gasten op het vakantiepark verblijven. “De opening heeft door het coronavirus geen vertraging opgelopen. Sterker nog, ik denk dat er meer mensen in Nederland vakantie zullen vieren, dus ik verwacht een goed seizoen.” Marcel Koole is de gastheer van het park. “Ik ontvang de gasten en sta hen te woord als er iets opdoet. De meeste gasten zijn tevreden, want dit is een park waar mensen tot rust kunnen komen.”

Zeewind

De 25 chalets zijn identiek aan elkaar. Ieder bevat vier bedden in twee kamers, een luxe badkamer, open keuken, centrale verwarming en een schuifpui waarmee de natuur in huis gehaald kan worden. De zeewind is voelbaar tussen de chalets en als je het park uitloopt, ben je binnen een paar minuten op het strand. Loop je de andere kant op, dan wandel je zo het dorp binnen. “De ondernemers van Vrouwenpolder hebben hart voor het dorp en zijn actief bezig om het gebied te ontwikkelen. Vakantiepark Fort den Haak zal niet achterblijven, want ik ben bezig met de ontwikkeling van een grote receptie met activiteitenruimte, waar ook voor mensen die niet op het park verblijven van alles te doen zal zijn.” 

Kijk voor meer informatie op www.fortdenhaak.nl.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>