Thriller 'Noodlot' speelt zich af in Vierschoten of is het Vrouwenpolder?
Marlen Visser.
Marlen Visser. (Foto: Sandra Zeilstra)

Thriller 'Noodlot' speelt zich af in Vierschoten of is het Vrouwenpolder?

VROUWENPOLDER - ‘Noodlot’ is de nieuwe thriller van auteur Marlen Visser. Het verhaal speelt zich af in het fictieve dorpje Vierschoten, maar is geïnspireerd op Vrouwenpolder, nadat daar de hoofdprijs van de Nationale Postcodeloterij viel.


Zes jaar geleden viel de hoofdprijs van de Nationale Postcodeloterij op de enige postcode in Vrouwenpolder. Daarmee werden alle inwoners automatisch winnaar of verliezer. Patrick Lodiers maakte er een documentaire over voor BNN. Dat zette Marlen Visser aan het denken. Hoewel ze woont in Gouda heeft ze fijne herinneringen aan vakanties in Zoutelande. Ze koestert warme gevoelens voor Zeeland.

Evy Benders

Wat doet zo’n gebeurtenis met een kleine gemeenschap, vroeg ze zich af. Speelde er achter de gesloten deuren wellicht meer dan we weten? ‘Noodlot’ speelt in het fictieve dorpje Vierschoten dat op zijn kop komt te staan als de Postcodeloterij-prijs op de enige postcode valt. Journalist Evy Benders ziet er meteen een prachtig artikel in en besluit een paar dagen bij haar bejaarde oom in Vierschoten te gaan logeren.

Gebeurtenis 

Tijdens haar gesprekken met de winnaars en verliezers ontdekt ze al snel dat de verhoudingen binnen het dorp op scherp zijn komen te staan. Gaandeweg blijkt ook dat dat alles te maken heeft met een traumatische gebeurtenis die zich enkele jaren eerder in het dorp heeft afgespeeld en waarover al jaren krampachtig wordt gezwegen. 

Alleen inwoner Manuel lijkt openlijk te willen spreken over wat er destijds met de veertienjarige Linsey is gebeurd, maar is de getuigenis van deze getroebleerde jongen betrouwbaar? En was de wereldvreemde Benjamin, die destijds is opgepakt, wel de werkelijke dader? Binnen enkele dagen sluiten opeenvolgende gebeurtenissen zich als een net om Evy en lijkt er geen ontsnappen meer mogelijk.

Peter R. de Vries

Visser’s boek verscheen bij Uitgeverij Prometheus, de uitgever van onder anderen Simone van der Vlugt en Griet op de Beeck. Peter R. de Vries was bereid om het manuscript van commentaar te voorzien. De thriller is in alle grote boekwinkels in Nederland te koop. Visser benaderde eigenaar Paul Corbijn van de Plus in Vrouwenpolder of hij het boek ook in de schappen wilde leggen. “Hij was gelijk enthousiast”, vertelt ze. 

Schrijfcoach

Visser is in het dagelijks leven auteur en schrijfcoach. Naast haar boeken ‘Stem!’ en ‘Meesterdeal’ schreef zij de succesvolle luisterserie ‘Latte Macchiato’. In het dagelijks leven is ze manager bedrijfsvoering bij een kinderopvangorganisatie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>