Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Steekincident bij winkel aan Nieuwe Brug was mogelijk poging tot overval

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - Uit onderzoek van de politie blijkt dat het steekincident in een winkel aan de Nieuwe Brug in Middelburg mogelijk een poging was om de winkel te overvallen. Van één van de slachtoffers ie een verklaring opgenomen. Het andere slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Vrijdagochtend vond er een steekincident plaats in een winkel aan de Nieuwe Brug. Hierbij raakten een 63-jarige man en een 37-jarige man, beide uit Middelburg, gewond. Zij waren ten tijde van het incident, rond 10.00 uur 's ochtends, in de winkel aanwezig. 

Naar aanleiding van het steekincident startte de politie een onderzoek. Uit het lopende onderzoek blijkt dat het incident mogelijk een poging betrof om de winkel te overvallen. De politie heeft verschillende getuigen gehoord. Ook is er van één van de slachtoffers een verklaring opgenomen. Het andere slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis. 

Het signalement dat de politie eerder heeft verspreid blijkt niet helemaal te kloppen. In de eerste berichten werd er gemeld dat de dader gekleed zou zijn in een witte broek. Dat klopt niet. Uit officiële getuigenverklaringen blijkt nu dat de dader een donkere hoodie en donkere broek droeg. Na het overvalspoging is hij op een donkergekleurde mountainbike gevlucht via het Walplein, de Stroopoortgang en via de Lange Delft de Herenstraat in. De man fietste vervolgens verder in de richting van de bibliotheek. 

Medewerkers van team Forensische Opsporing hebben vrijdag de hele dag sporenonderzoek gedaan in en om het pand waar het incident gebeurde. Aan het begin van de avond is het onderzoek afgerond en werden de afzetlinten verwijderd.

De politie zoekt nog naar getuigen en/of camerabeelden waar de dader mogelijk op kan staan. Nu de vluchtroute en het correcte signalement van de dader is gedeeld hoopt de politie dat zich meer mensen melden die de man hebben zien fietsen net voor of na 10.00 uur vrijdagochtend. 





Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief