Gerrit Terlouw
Gerrit Terlouw Foto: Calvijn College

De scholen zijn weer begonnen: 'Als docent ga je ook het gesprek aan'

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Locatiedirecteur Gerrit Terlouw van het Calvijn College in Middelburg begint vol goede moed aan het nieuwe schooljaar. “Ik ben blij iedereen weer terug te zien."

Als hij de maanden voor de zomervakantie moet omschrijven komt één woord in hem op. “Heftig”, zegt Gerrit Terlouw. “Toen de scholen dicht gingen, hebben we ons afgevraagd hoe we in deze omstandigheden nog goed onderwijs zouden kunnen geven. We kwamen er snel achter dat onderwijs op afstand meer is dan wat huiswerk in het systeem zetten. We zijn er wel in geslaagd om het goed vorm te geven.” 

Beslag

Terlouw vindt het knap wat zijn docenten en de 380 leerlingen van de vestiging aan de Kruitmolenlaan in Middelburg hebben gepresteerd. Zelf zegt hij ‘nog nooit zoveel te hebben vergaderd’. “Corona legde een enorm beslag op je tijd.” In aanloop naar dit jaar was dat niet anders. Hij prijst zich gelukkig dat zijn school voldoet aan het bouwbesluit en de ventilatie voldoet aan alle eisen. Terlouw en het personeel hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen, zowel qua afstand als hygiëne. “Ik waardeer het werk van de VO-raad enorm. Zij nemen echt het voortouw. Wij volgen.” 

Werkwijze

Terlouw hoopt op een zo normaal mogelijk jaar. Qua werkdruk, maar ook qua werkwijze. “Als je je leerlingen niet ziet, mis je werkelijk een groot stuk van wat het onderwijs zo mooi maakt. Als docent probeer je de kinderen onderwijs te geven, maar je gaat ook het gesprek met ze aan. Dat gaat veel moeilijker als je elkaar niet ziet." 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief