Domburg is negen levensloopbestendige huurwoningen rijker
Foto:

Domburg is negen levensloopbestendige huurwoningen rijker

DOMBURG - De bouw van negen levensloopbestendige woningen aan het Poldertje en de H.M. Kesteloostraat in Domburg is afgerond. 


Woensdag (9 september) ontvangen de eerste huurders de sleutel van hun huis met woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping is er een tweede slaapkamer en extra bergruimte. De woningen hebben een eigen tuin met berging. 

Duurzaam

De woningen zijn bestemd voor kleine huishoudens vanaf 55 jaar. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. 'Bij levensloopbestendig bouwen gaat het om een combinatie van toegankelijkheid, veiligheid, bereikbaarheid en privacy', aldus woningcorporatie Zeeuwland. 'De woningen zijn energiezuinig, mede door toepassing van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde, vloerverwarming en een goede kierdichting.' Ook beschikken ze over een mechanische ventilatie. 'De doelstelling is dat de woning energieneutraal is.' Dit betekent dat de woning evenveel energie opwekt, als er onder normale omstandigheden wordt verbruikt. 'Ook de toegepaste materialen zijn duurzaam en onderhoudsarm.'

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief