Middelburghelpt zorgt voor mensen die het lastig hebben
<p>Jeremy Martin tussen twee leden van motorclub Creeders.</p>

Jeremy Martin tussen twee leden van motorclub Creeders.

(Foto: Annet Eekman)

Middelburghelpt zorgt voor mensen die het lastig hebben

MIDDELBURG – De coronacrisis is voor iedereen een lastige periode, maar voor mensen die het financieel zwaar hebben of eenzaam zijn nog net een beetje meer. Motorclub Creeders kwam met het idee om geld in te zamelen en in samenwerking met de plaatselijke horeca maaltijden ter beschikking te stellen om juist die mensen in de wintermaanden een hart onder de riem te steken.


Toen Maaike Martin en haar man, eigenaar van Il Pranzo in Middelburg, van dat initiatief hoorden, was hun interesse gewekt. Ze legt het idee van ‘Middelburghelpt’, zoals het concept heet, uit. “Creeders heeft bedrijven benaderd met de vraag of ze wilden doneren om de actie te ondersteunen. Vanuit daar hebben horecaondernemingen in Middelburg zich aangesloten om maaltijden aan te bieden tegen een bepaalde prijs.” Zo snijdt het mes aan twee kanten. “Iedereen krijgt wat lekkers te eten en de horeca kan toch wat doen om geld te verdienen, in plaats van hun handje op te moeten houden.”

Leger des Heils

Het Leger des Heils gaat over het geld en bepaalt wie in aanmerking komt voor een maaltijd, op basis van een samengesteld menu, zo vertelt Maaike. “De mensen krijgen straks een menu waar ze uit kunnen kiezen. Het is een kaart met gerechten, maar net waar je zin in hebt.” Inmiddels hebben negen horecazaken uit Middelburg zich aangesloten waaronder Café Die Lange, Nummer7, La Presa en Il Pranzo. Ook voor hen is het een lastige tijd. “Mijn man nam het restaurant over, een week voor de lockdown. De president van de motorclub zei. ‘We moeten toch iets kunnen doen om de horeca te helpen en draaiende te houden?’ We hebben het nu even lastig, maar er zijn mensen die het altijd lastig hebben. Die willen we graag helpen.”

Koud

Hoe lang de actie precies duurt hangt af van de vraag, evenals het aantal maaltijden. “We noemen het wintermaaltijden, dus voor de koude wintermaanden. Hoe vaak per week en hoe lang we het blijven doen, is afhankelijk van de animo. Dat moeten we nog bekijken.” 

Doelgroep

Daarnaast is het niet alleen voor de ouderen, want Maaike heeft als manager van een kinderdagverblijf ook oog voor de jongere doelgroep. “Kinderen zijn net zo belangrijk. Daar maken we ook maaltijden voor, die zijn dan weer wat goedkoper.” Aan de passie voor koken zal het niet liggen. “We zijn enorm gepassioneerd en alles wordt zelf gemaakt!” Meer via Middelburghelpt.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief