Afbeelding
Foto: politie

Dronken Middelburger (43) uit auto gehaald nadat hij stilstond op weg bij Nieuwdorp

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdag een 43-jarige man uit Middelburg aangehouden op de Bernhardweg West bij Nieuwdorp. De man bleek vijf keer meer gedronken te hebben dan is toegestaan. Ook was hij niet in het bezit van een rijbewijs. 

Rond 18.15 uur meldden weggebruikers dat er op de Bernhardweg West bij Nieuwdorp een auto stilstond op de weg. Getuigen waren bang dat de bestuurder onwel was geworden, dus agenten kwamen met spoed ter plaatse. De auto was door voorbijgangers al de berm ingeduwd. Deze getuigen hebben een verklaring afgelegd bij de politie. 

In de auto zat een 43-jarige Middelbuger. Naast hem lag een lege fles sterke drank. De man, die flink onder invloed bleek, werd uit zijn auto gehaald. Hij is meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Uit die analyse bleek dat hij vijf keer meer had gedronken dan is toegestaan. De man blies 1130 ug/l. 

Toen agenten het rijbewijs van de man wilden invorderen, bleek dat hij helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van 16 uur. Hij mag dus tot zondagavond geen enkel voertuig besturen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief