Afbeelding
Foto: politie

Politie vindt gasdrukwapen in woning aan Mortierestraat: bewoner aangehouden

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag in een woning aan de Mortierestraat in Middelburg een gasdrukwapen aangetroffen. De eigenaar is aangehouden voor overtreding van de wet Wapens en Munitie. Hij zit nog vast.

Rond 16.45 uur kwam er een melding binnen van een ruzie in en om een woning aan de Mortierestraat in Middelburg. Er werd telkens nieuwe informatie aan de melding toegevoegd. In eerste instantie zou er sprake zijn van een mes. Vervolgens werd er gesproken over een vuurwapen. Daarom troffen agenten voorzorgsmaatregelen en trokken hun kogelwerende vesten aan voor ze ter plaatse gingen. 

In de woning aan de Mortierestraat werden meerdere personen aangetroffen. Zij verklaarden dat er ruzie was geweest, maar niemand wenste aangifte te doen. Bij geen van de betrokkenen werd letsel geconstateerd. Toen vroegen de agenten naar het vuurwapen, waar in de melding over gesproken was. Eén van bewoners nam hen vervolgens mee naar zijn kamer en overhandigde hen een gasdrukwapen. Het wapen is geschikt voor afdreiging. Daarom is bezit in Nederland verboden. De bewoner werd hierop aangehouden en is overgebracht naar het politiecellencomplex. Hij zit nog vast en wordt vandaag gehoord. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief