Mary-Ann Verbruggen en Bestoun Awrahman van Henk's Haarverzorging.
Mary-Ann Verbruggen en Bestoun Awrahman van Henk's Haarverzorging. Foto: Edwin Mijnsbergen

Team van Henk’s Haarverzorging blijft hartelijk

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Henk’s Haarverzorging in de Korte Noordstraat in Middelburg, is net als alle andere kapsalons sinds half december gesloten, voor de tweede keer. Hoe ervaren eigenaresse Mary-Ann Verbruggen en haar medewerkers dat?

Mary-Ann nam Henk’s Haarverzorging zes jaar geleden over van Henk van der Veen. Zoals veel andere ondernemers is ze er niet de vrouw naar om veel te mopperen, maar over de huidige situatie van haar kapperszaak wil ze graag wat kwijt.

Lippen

Als het gaat om ‘dat water in relatie tot de lippen’ kun je de stand van zaken bij Henk’s Haarverzorging kort samenvatten: het water is de lippen al voorbij. Tijdens de eerste lockdown bood de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) nog soelaas, maar daar is nu geen sprake meer van. Om een of andere reden kan die regeling voor de zaak van Mary-Ann nu niet worden heropend met als gevolg dat er helemaal geen dekking is voor de personeelskosten.

Rek

Mary-Ann heeft vijf mensen part-time in dienst, dus de kosten rijzen al snel de pan uit. Op een korting op de vaste lasten hoeft ze ook niet te rekenen. Medewerker Bestoun Awrahman begrijpt dat er sprake is van overmacht, maar maakt zich wel zorgen. “Ik heb ook een gezin te onderhouden. De verbouwing waar ik thuis middenin zat heb ik stil moeten leggen.” Mary-Ann en Bestoun zijn nog even hartelijk als altijd, maar de rek is eruit. “Nog eens een lange periode dicht blijven, dat kán gewoon niet”, zeggen ze.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief