Foto: Jan Willem Hament

Zeeuwse ondernemers starten ludieke actie ‘Me worstele en verzuupe’

MIDDELBURG - Mart Scherp van Restaurant Scherp in Middelburg is samen met Jan Willem Hament, de tekenaar van Leuntje en Merien, de actie ‘Me worstele en verzuupe’ gestart, als ludiek protest tegen de lockdownmaatregelen van de Nederlandse overheid.


In een brief aan collega-ondernemers benadrukken Scherp en Hament nog eens dat het water veel ondernemers aan de lippen staat. Zij vinden de gedwongen sluiting van horeca en retail onterecht. “We hebben afgelopen seizoen in Zeeland met z’n allen  bewezen dat de meesten van ons zich aan de regels kunnen houden. We hebben de besmettingen extreem laag weten te houden, op 5.432.000 overnachtingen in drie maanden tijd. Het voelt dan ook niet goed dat dit voor ons besloten wordt en dat we als makke lammetjes moeten volgen”, schrijven de twee.

De ondernemers roepen al hun Zeeuwse collega’s op om de posters die Hament heeft gemaakt achter de ramen te hangen. De posters op A3-formaat kunnen bij Scherp worden opgevraagd. Hament heeft het Zeeuwse wapen met de wapenspreuk ‘Luctor et Emergo’ veranderd in een afbeelding van Leuntje en Merien en de Zeeuwse leeuw bij wie het water aan de lippen staat, en waarop de kroon is vervangen voor het coronateken gevolgd door de tekst ‘Me worstele en verzuupe!’ (We worstelen en verzuipen).

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6