Zangeres Isabel Provoost.
Zangeres Isabel Provoost.

Jongeren live in gesprek met winnaars Four Freedoms Awards

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Op woensdag 31 maart vindt de uitgestelde uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020 plaats. Aansluitend begint om 14.00 uur vanuit Middelburg de Four Freedoms Meet-up, waarbij vier jongeren praten met de winnaars. Zo bevraagt de Middelburgse zangeres en rechtenstudent Isabel Provoost (21) de vervolgde Filipijnse journaliste Maria Ressa over de Freedom of Speech (vrijheid van meningsuiting). 

Demi de Randamie (21), student aan het University College Roosevelt in Middelburg, gaat in gesprek over de Freedom from Want (vrijwaring van gebrek), de Middelburgse rapper Cycz (Bram Mvambanu, 27 jaar) praat over Freedom from Fear (vrijwaring van angst) en de uit Amsterdam afkomstige Just Pallandt (17) spreekt met Azza Karam over de Freedom of Worship (vrijheid van geloofsovertuiging).

Doorgeven

De Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer (Sunday Foundation), Religions for Peace (Azza Karam), de Italiaanse burgemeester Leoluca Orlando van Palermo en de Verenigde Naties (António Guterres) krijgen deze prijzen, omdat zij zich met grote toewijding hebben ingezet voor de vier vrijheden van de voormalige Amerikaanse president Roosevelt. ‘We willen graag dat jongeren kunnen spreken met deze laueraten, want het is belangrijk dat we deze verhalen en het belang van vrijheid doorgeven aan de jongere generaties’, zegt directeur Esther Lubberding van stichting Vrijheidscolleges. Deze stichting organiseert de Meet-up samen met de Roosevelt Foundation.

Publiek

Schrijver en journalist Joris Luyendijk presenteert de Meet-up en sprekers van de vrijheidscolleges - auteur Natascha van Weezel, journalist Simone Weimans, auteur Massih Hutak en presentator Joris Linssen - reflecteren op het werk van de winnaars van de awards. Ook gaan ze in gesprek met de vier jongeren over hun visie op vrijheid. Het publiek kan live vragen stellen via de chatroom op www.FourFreedoms.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief