Aanvullend schoolfruit Rotary Middelburg.
Aanvullend schoolfruit Rotary Middelburg. Foto: Beeldbank van JOGG Nederland

Samenwerking loont en maken we gezond gewoon

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Jongeren Op Gezond Gewicht is er om partijen bewust te maken van hun rol in de transitie naar een gezonde leefstijl. JOGG Middelburg is er ook om instanties en initiatieven aan elkaar te knopen zodat deze niet langs elkaar heen werken.

De Rotary Middelburg is een heel mooi voorbeeld. Zij werken al langer aan de bevordering van een gezonde leefstijl. Gezonde voeding van jongeren staat hoog op het lijstje van De Rotary Middelburg en dat is goud waard vindt Ruud Mesu, JOGG regisseur in Middelburg.
‘Onlangs is er door De Rotary weer besloten om aanvullend fruit te leveren aan basisscholen. Voordat zij dit doen en uitvoeren, nemen zij eerst contact met mij op, dat is echt top! Dan kom je verder en kun je met scherp schieten in plaatst van losse flodders.’ Naast fruit op basisscholen voert De Rotary Middelburg nog verschillende initiatieven uit op het gebied van Gezondheid en Welzijn.

Positieve
samenwerking

Een ander voorbeeld van positieve samenwerking is die met de Hogeschool Zeeland, HZ University of Applied Sciences. Studentengroepen voeren onderzoeken uit naar het drinkgedrag van basisschoolkinderen en de plaatsing van watertappunten op het schoolplein. Het drinken van zoete dranken is een van de redenen van een ongezonde leefstijl of overgewicht. Het stimuleren van water drinken zou een oplossing kunnen zijn. Samen met de HZ helpen we de scholen hoe zij dit het beste kunnen doen.


The Daily Mile
Nu er toch een samenwerking is, pakt de HZ ook het lopen van The Daily Mile op. Wij, JOGG Middelburg stimuleren The Daily Mile samen met ambassadeur Erben Wennemars als beweegmoment op scholen en nu ook voor thuiswerkers. De HZ stimuleert studenten om met The Daily Mile buiten te gaan bewegen. Goed voor het lichaam en brein. Alleen voegen zij een ‘walk-talk’ toe met inspirerende en actuele onderwerpen. Een soortgelijk idee als de nieuwe App Clubhouse.

Samenwerken
Heeft u ook een initiatief waarmee u wilt samenwerken, graag. Samen maken we gezond gewoon!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief