Tank in Westkapelle, 1944
Tank in Westkapelle, 1944 (Foto: )

Gezocht: foto’s van tanks voor Het Polderhuis in Westkapelle

WESTKAPELLE - Het Polderhuis in Westkapelle is op zoek naar foto’s uit privécollecties van 1944 t/m de jaren 90 waar tanks in Westkapelle of elders op Walcheren op staan.


Nu de Shermantank, die normaal op de dijk van Westkapelle staat, wordt gerenoveerd, grijpt een vrijwilliger van het museum de gelegenheid aan om tijdens het restauratieproces een boekje van de tank te maken. Alle tanks die op Westkapelle zijn geland tijdens de geallieerde landing van 1 november 1944 en wat zij op Walcheren hebben meegemaakt zal hierin beschreven worden. Het boekje zal uitkomen als de gerestaureerde tank vanuit het Bevrijdingsmuseum Zeeland teruggeplaatst wordt op de Westkapelse dijk, naar verwachting rond 1 november dit jaar.

Foto’s kunnen digitaal (of per post) opgestuurd worden (hoge resolutie) naar info@polderhuiswestkapelle.nl. Afgeven of in de brievenbus deponeren bij het Polderhuis, Zuidstraat 154-156, 4361 AK te Westkapelle kan ook. Het museum wil graag weten wanneer, waar en door wie de foto’s zijn gemaakt en wie er op afgebeeld staat.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6