De ingeslagen ruit van Ton's Brillenmode
De ingeslagen ruit van Ton's Brillenmode (Foto: )

Inbraak en bedreiging bij Middelburgse opticien

MIDDELBURG - Twee verdachten hebben vandaag in de vroege ochtend met geweld ingebroken bij Ton’s Brillenmode aan de Korte Delft in Middelburg. Ze maakten een grote hoeveelheid dure brillen buit. Omwonenden die wakker werden van de harde klappen van de moker waarmee een winkelruit werd ingeslagen, en dat kenbaar maakten, zagen hoe de daders onverstoorbaar doorgingen met de kraak en pas op de vlucht sloegen toen de buit binnen was.


Volgens de eigenaar van de brillenwinkel, Ton Smout, ging de inbraak met veel lawaai gepaard. “De halve straat werd rond 05.30 uur wakker van enorme klappen op het raam boven de entree van de winkel, wij ook. We zagen de twee daders bezig met een trappetje dat ze hadden meegebracht. Toen wij en andere omwonenden vanaf de bovenverdiepingen maanden hun activiteiten te staken, schreeuwden ze dat we naar binnen moesten gaan of anders zouden gaan schieten. Ik ben even later toch in mijn onderbroek naar beneden gegaan en stapte met mijn blote voeten in het glas dat er lag. De daders waren toen al op de vlucht geslagen. Ze zijn denk ik drie minuten binnen geweest.”

Smout sluit niet uit dat de daders iets hebben te maken met een serie kraken door heel Nederland, waarbij de dieven het uitsluitend hebben gemunt op brillen van het merk Cartier. Sinds 2019 zijn er in onder meer Vlaardingen, Purmerend, Apeldoorn en Zwolle inbraken gepleegd, waarbij alleen brillen van dát merk zijn meegenomen. Politiewoordvoerder Alwin Don kon een mogelijk verband met eerdere inbraken niet bevestigen maar stelt dat het ongetwijfeld zal worden meegenomen in het onderzoek. Hij liet weten dat de verdachten van de inbraak in de Korte Delft nog steeds voortvluchtig zijn.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6