Start City Trail Middelburg 2016
Start City Trail Middelburg 2016 Foto: Jelmer Oskam

City Trail Middelburg 2021 afgelast

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De editie van City Trail Middelburg gaat niet door. Evenals in 2020 acht het bestuur van de Stichting Wandel- en Renevenement Middelburg, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de City Trail Middelburg, het niet verantwoord om het evenement, dat voorzien was voor 17 september a.s., te laten plaatsvinden.

De coronacrisis is er voor de tweede keer de oorzaak van dat de stichting dit heeft besloten. City Trail Middelburg is een wandel-en rentocht dwars door allerlei gebouwen, zoals winkels, cafés en kantoren, in en rond de binnenstad van Middelburg. De editie 2019 telde ruim 2100 deelnemers, die niet alleen van de interessante route genoten, maar ook van de pre-en afterparty bij CSW Van de Perre. 

De eerste reactie van het RIVM op de vraag of het organiseren van een dergelijk groots opgezet evenement in september 2021 realistisch is, was dat die kans klein is.? Ook de Gemeente Middelburg gaf aan, dat er nu nog moeilijk een uitspraak te doen is over de haalbaarheid.  De realisatie van een dergelijke tocht vraagt maanden van voorbereiding, waarbij de medewerking van winkeliers en horeca een voorwaarde is om tot een aantrekkelijke loop te komen. Het bestuur kan zich voorstellen, dat de ondernemers eerst andere prioriteiten zullen stellen dan het in de avonduren openstellen van hun bedrijf. Al met al richt de Citytrail Middelburg zich nu op een nieuwe datum: 9 september 2022.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief