Tijn Anderson overhandigt het skateboard met handtekeningen aan wethouder Dekker
Tijn Anderson overhandigt het skateboard met handtekeningen aan wethouder Dekker Foto: Rick Hamelink

Gemeenteraad Middelburg stemt unaniem in met nieuw skatepark

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De skaters en steppers van Middelburg krijgen een nieuw skatepark. Alle 29 gemeenteraadsleden hebben vanavond ingestemd met de aanleg van een nieuw skatepark, op een andere plek in de stad.

Het skatepark, in de Middelburgse wijk Veersepoort, werd in januari van dit jaar op last van de rechter gesloten. Die uitspraak kwam na een lang slepende kwestie, waarbij omwonenden van de baan een rechtszaak tegen de gemeente aanspanden omdat ze vonden dat die te weinig doet om de overlast van skaters en steppers te beperken.

Vanaf het moment van de definitieve sluiting was er veel aandacht in zowel de landelijke als nationale media voor de kwestie. Een petitie van de skaters leverde welgeteld 13.119 stemmen op van mensen die voorstander waren van behoud van een skatebaan in Middelburg. Die handtekeningen werden vanmiddag symbolisch overhandigd door Tijn Anderson, de initiatiefnemer van de petitie. Hij presenteerde de handtekeningen op een skateboard, aan wethouder Chris Dekker.

De raad liet weten dat de bestaande baan uiteindelijk moet verdwijnen, maar dat die van de omwonenden vanaf 1 mei tot aan het eind van het jaar nog gebruikt mag worden door de skaters en steppers. Daarom wil Gemeente Middelburg vaart maken met de bouw van een nieuw park. Dat moet er daarom dit jaar nog komen, in goed overleg met alle betrokkenen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief