Samen Vrijwillig
Samen Vrijwillig Foto: Samen Vrijwillig Middelburg

Divers aanbod voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Ondanks de coronamaatregelen is er een divers aanbod beschikbaar voor vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden van vrijwilligersorganisaties die (onder andere) actief zijn in de gemeente Middelburg. Onderling vragen en ervaringen uitwisselen kan vanaf april 2021 tijdens wandelintervisie of kleinschalige ideebijeenkomsten. Ook kunnen er doorlopend workshops en trainingen gevolgd worden via het Kennisplatform voor vrijwilligers. Dit aanbod wordt georganiseerd en gefaciliteerd door vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig.

Wandelintervisie
Samen met een collega vrijwilligerscoördinator van een andere organisatie bespreken wat je bezighoudt en tegelijkertijd lekker buiten wandelen? Het kan tijdens de wandelintervisies die vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig organiseert. Tijdens intervisie bespreek je een uitdaging of probleem met elkaar. Door het bespreken en het stellen van vragen kom je samen tot waardevolle inzichten. Na aanmelding koppelt Samen Vrijwillig tweetallen aan elkaar. In afstemming plannen ze een datum en tijdstip in en geven een suggestie voor een startpunt van de wandeling. Voorafgaand aan de wandelintervisie ontvangen de deelnemers per post inspiratievragen die ze kunnen gebruiken tijdens de wandelintervisie, samen met iets leuks.

Kleinschalige (online) ideebijeenkomsten
Bij deze kleinschalige idee bijeenkomsten biedt Samen Vrijwillig vrijwilligerscoördinatoren en bestuursleden de gelegenheid om in kleine groepen van maximaal vier personen vragen, ideeën en ervaringen met elkaar uit te wisselen. Online zolang de maatregelen dit van ons vragen en weer fysiek bij elkaar zodra het veilig kan.Voorbeelden van thema’s die besproken kunnen worden zijn het op verschillende manieren promoten van je vrijwilligersorganisatie, flexibel vrijwilligerswerk binnen de organisatie en perspectief na corona – wat ga je als eerste weer doen richting je vrijwilligers? De definitieve thema’s worden in onderling overleg met de deelnemers afgestemd.De bijeenkomsten vinden plaats op maandag 19 april van 14.00 tot 15.00 uur, dinsdag 25 mei van 9.30 tot 10.30 uur, woensdag 16 juni van 19.15 tot 20.15 uur, donderdag 8 juli van 14.00 tot 15.00 uur, vrijdag 24 september van 9.30 tot 10.30 uur, maandag 18 oktober van 19.15 tot 20.15 uur en dinsdag 23 november van 14.00 tot 15.00 uur.Bij meer belangstelling dan plaatsen, plant Samen Vrijwillig extra groepjes / data waar mogelijk.

Doorlopend aanbod van workshops en trainingen via het Kennisplatform voor vrijwilligers
Het Kennisplatform deelt online workshops en trainingen voor vrijwilligers en vrijwilligerscoördinatoren op Walcheren. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De onderwerpen zijn gevarieerd, van coachend begeleiden van vrijwilligers, nieuwsbrieven maken, social media inzetten voor je organisatie, presenteren, goed penningmeesterschap, fondsenwerving, wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) en werven nieuwe vrijwilligers. Nieuw is dat bij enkele thema’s nu ook combi trainingen worden aangeboden. Daarbij neemt de deelnemer thuis zelf een e-learning van 20 minuten door. Daarna volgt een (online) bijeenkomst over dit thema met een klein groepje vrijwilligerscoördinatoren van verschillende organisaties, onder begeleiding van een trainer.
Meer informatie: www.welzijnmiddelburg.nl | vrijwilliger@welzijnmiddelburg.nl | 06 82 21 81 68 (ma, wo en vr).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief