Eén van de eerste foto's van Veere's Genoegen
Eén van de eerste foto's van Veere's Genoegen Foto: NVT

Muziekvereniging Veere’s Genoegen bestaat 100 jaar

Door: Redactie Algemeen

VEERE – Zaterdag 8 mei aanstaande bestaat muziekvereniging Veere’s Genoegen uit Veere precies 100 jaar. De muziekvereniging uit Veere heeft op dit moment ongeveer 60 leden en bestaat uit o.a. een fanfareorkest en een gelegenheidsorkestje.

De thuisbasis van de muziekvereniging is het eigen clubgebouw ‘Het Akkoord’ in het centrum van Veere.
Een jubileumcommissie is eind 2019 gestart met de voorbereidingen voor dit bijzondere jubileumjaar.

De bedoeling was om het 100-jarig bestaan op zaterdagavond 8 mei a.s. uitgebreid te vieren met een groot jubileumconcert in de Grote Kerk in Veere. Daarna zouden nog meer jubileumactiviteiten volgen en zou het 100-jarig bestaan op zaterdag 7 mei 2022 muzikaal worden afgesloten. Zou.... want corona gooide roet in het eten.
Vanaf 13 maart 2020 liggen de (fysieke) activiteiten van de muziekvereniging nagenoeg helemaal stil. Daarom is eind 2020 besloten om alle geplande jubileumactiviteiten, waaronder het jubileumconcert in de Grote Kerk, naar een later moment door te schuiven. De voorbereidingen gaan wel door en besloten is om in mei volgend jaar (2022) alsnog een groots jubileumconcert in de Grote Kerk in Veere te organiseren. Daarnaast staan er nog andere jubileumactiviteiten op de planning zodra het samen muziek maken in fysieke vorm én in orkestverband weer mogelijk is.

Alle leden van Veere’s Genoegen zullen elkaar op zaterdagavond 8 mei a.s. wel online ontmoeten en in aangepaste vorm alsnog de 100e verjaardag van hun muziekvereniging gaan vieren.

Kijk voor meer informatie over muziekvereniging Veere’s Genoegen op www.veeresgenoegen.nl of stuur een e-mail naar info@veeresgenoegen.nl.

Fanfareorkest Veere's Genoegen (2019)
Fanfareorkest Veere's Genoegen (2019)
Uitvoering Veere's Genoegen 21-06-1926


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief