Afbeelding
Foto: Emma Janzing

Geslaagd! Demissionair onderwijsminister Arie Slob op bezoek bij Roos Bimmel in Domburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

DOMBURG - Roos Bimmel uit Domburg kreeg donderdag de verrassing van haar leven, toen demissionair onderwijsminister Arie Slob opeens voor de deur stond met een taart, om haar te feliciteren met haar diploma. ‘Mijn ouders waren op de hoogte van zijn komst, maar ze hadden het mij niet verteld. Het was écht een grote verrassing. Super!”

Roos slaagde aan de SSG Nehalennia Kruisweg voor het vmbo. Na de zomervakantie gaat ze op dezelfde school verder met de havo, op de locatie Breeweg. Ze is enorm opgelucht dat ze geslaagd is. Ze kan nu weer lekker vooruitkijken. Dat Arie Slob opeens voor de deur stond was niet alleen een verrassing; het was ook best spannend. Roos: “het ging zo snel allemaal. Hij was bijna een uur bij ons in de tuin, maar door de hectiek van de aanwezige media heb ik niet echt opgeslagen waar we het allemaal over hebben gehad. Maar het was wel leuk. Kort voor de examens sprak ik samen met andere leerlingen ook al met hem, via een videoverbinding. Dat ging over examen doen in coronatijd. We kenden elkaar dus wel al een klein beetje.”

Echt feest heeft Roos nog niet gevierd. “Dat komt later wel. Veel van mijn schoolvriendinnen wonen in Middelburg. We regelen nog wel wat.” Lekker vakantievieren dan? “Ook dát komt later nog wel. Ik ga nu eerst maar eens een zomer werken. Ik werk in een winkel van Bomont. Voor mij nog even geen luieren en feesten dus. Maar reken maar dat ik blij ben!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief