wethouder Chris Simons en Roel Clement van Agrisnellaad B.V.
wethouder Chris Simons en Roel Clement van Agrisnellaad B.V. Foto: Edwin Mijnsbergen

Gemeente Middelburg neemt nieuwe laadpaal in gebruik

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op woensdag 16 juni om 10.00 uur namen wethouder Chris Simons en Roel Clement van Agrisnellaad B.V.een nieuwe laadpaal bij Cityhotel Wood aan Achter de Houttuinen officieel in gebruik.

.Om aan de groeiende vraag naar laadpalen voor elektrische auto’s te blijven voldoen is er naast Allego behoefte aan een tweede leverancier en exploitant van laadpalen voor elektrische auto’s. Hiervoor is de gemeente Middelburg een overeenkomst aangegaan met Agrisnellaad B.V. 

De aanschaf en het gebruik van elektrische voertuigen in Nederland neemt toe, en daardoor ook de vraag naar oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen. Inwoners en bezoekers van Middelburg die hun voertuig niet op eigen terrein kunnen opladen, zijn voor het opladen van hun voertuig afhankelijk van de beschikbare oplaadfaciliteiten in de openbare ruimte. Op basis van prognoses van de behoefte aan laadvoorzieningen in Middelburg is aangetoond dat deze trend zich voortzet. Tot 2025 zijn er ongeveer 300 laadpunten nodig in de stad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief