Afbeelding
Foto: Politie

Man opgepakt voor gewapende overval kapsalon

Door: Britta Janssen 112 Meldingen

MIDDELBURG - Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond op de snelweg A58 bij Rilland aangehouden voor de gewapende overval op de kapperszaak in Middelburg.

De man bedreigde donderdag rond 8.50 uur het personeel van de kapsalon in de Sint Janstraat. Met een voorwerp dat op een vuurwapen leek eiste hij geld. Daarna vluchtte de man de zaak uit. Het politieonderzoek leidde in de loop van de dag naar de vermoedelijke identiteit van de overvaller. Hij kon rond 21.20 uur in een auto worden aangehouden. De verdachte is voor verhoor naar het politiecellencomplex gebracht. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht.

Trots

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Middelburg is trots op de politie. “Ik weet dat incidenten, zoals een overval, altijd grote impact op de slachtoffers hebben. Het maakt dan niet eens zozeer uit wat er buit gemaakt is. Het feit dat je overvallen wordt, is afschuwelijk. Ik ben trots dat onze politie direct na de melding snel in actie kwam. Nog geen 24 uur na de overval is de verdachte aangehouden!” De politie laat weten dat, naast de gedrevenheid van agenten, een belangrijke oorzaak van het succesvol oplossen van zaken de betrokkenheid van de bevolking is. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief