Wethouder Pieter Wisse
Wethouder Pieter Wisse Foto: Gemeente Veere

CDA Veere stelt nieuwe kandidatenlijst vast

Door: Advertorial Algemeen

DOMBURG - Op de ledenvergadering van het CDA Veere van 1 december is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 vastgesteld.

Lijsttrekker en tevens kandidaat-wethouder is Pieter Wisse uit Biggekerke. De huidige fractievoorzitter Leen Meijers keert, na 12 jaar raadslidmaatschap, niet terug in de raad. Op plaats twee staat Johan Sanderse uit Serooskerke. Een nieuwe naam staat op plaats drie: Orestis Katsivelis uit Koudekerke. Hij is met 28 jaar de jongste kandidaat van het CDA Veere. Henny van Os uit Zoutelande staat op de vierde plaats, de eerste vrouw op de lijst. Op de vijfde plaats en eveneens uit Zoutelande staat Bas van Hese. Op plaats zes staat Erik Joziasse uit Vrouwenpolder.

Pieter Wisse, reagerend op zijn uitverkiezing, enkele opmerkingen: “dank voor het vertrouwen, we hebben een mooi team met goede kandidaten, jong en oud, man en vrouw, uit bijna alle kernen. Ik heb er zin in om samen te werken aan een zorgzame, leefbare, sterke, duurzame en veilige toekomst voor Veere. We hebben al veel bereikt, er staat al veel in de steigers, we gaan aan de slag om het werk af te maken. Wethouder zijn is een uitdagend beroep, het voelt soms aan als een tocht door de woestijn, op weg naar het beloofde land.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief