De trekking van de Staatsloterij in 1971
De trekking van de Staatsloterij in 1971 (Foto: Nationaal Archief)

Hoofdprijs Staatsloterij valt in Middelburg

MIDDELBURG - Bij de Staatsloterij-trekking van 10 januari is de Hoofdprijs van 1 miljoen euro netto gevallen op een heel lot van een speler uit Middelburg. Het winnende lotnummer is CB 07218.


Voor een Middelburg die meespeelt in de Staatsloterij is 2022 heel mooi begonnen. Deze speler mag  zich namelijk miljonair noemen. De Hoofdprijs van €1.000.000,- is gevallen op een heel Staatslot. Het prijzengeld wordt automatisch overgemaakt naar het rekeningnummer van deze speler. Winnaars van grote geldprijzen worden uitgenodigd op het kantoor van Nederlandse Loterij, waar Staatsloterij onderdeel van is. Hij of zij ontvangt indien gewenst advies en begeleiding bij het nieuw verworven rijkdom, dat heet ‘Eerste Hulp bij Geluk’. 

“Dit moet voor deze winnaar uit Middelburg een droom zijn die uitkomt, zo aan het begin van het nieuwe jaar. Wij kunnen niet wachten om de winnaar te ontvangen en persoonlijk te feliciteren”, aldus Marjon Dissel-van Bragt, prijswinnaarbegeleider bij Nederlandse Loterij. Staatsloterij stelt het belang van winnaars voorop en maakt daarom de gegevens van de prijswinnaar niet bekend.

Oude loterij
De geschiedenis van de Staatloterij gaat ver terug. In 1726 werd de voorloper van de Staatsloterij, de Generaliteitsloterij, opgericht. Loterijen waren in die tijd een door lagere overheden veel gebruikte methode om de financiële middelen wat op te vijzelen. In dat jaar werd besloten om al deze verschillende loterijen samen te voegen in een collectieve loterij. In 1848 werd de naam van de Generaliteitsloterij veranderd in Nederlandse Staatsloterij.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6