De boom wordt geplant  op de Sprenckweide
De boom wordt geplant op de Sprenckweide Foto: Niels Vader

Een appelboom voor Koningin Elizabeth

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - De Ambassadeur van het Verenigd Koninkrijk, Joanna Roper, plantte op woensdagmiddag 2 februari uur een hoogstam appelboom van het ras Bramley’s Seedling op de Sprenckweide te Middelburg ter gelegenheid van het 70-jarige jubileum van Koningin Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk. Commissaris van de Koning Han Polman hielp haar daarbij. 

De voorbereiding en ondersteuning werd gedaan door wijkbewoners en Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Zes kinderen van basisschool Het Talent waren ook aanwezig, zij leerden ondertussen hoe ze een boom moeten planten. De Sprenckweide is hiervoor een geschikte plek omdat het een mooi voorbeeld is wat een belangrijke rol buurtbewoners kunnen spelen voor de ontwikkeling van biodiversiteit. In de Sprenckweide staan verschillende landschapselementen zoals diverse hoogstamfruitbomen, een bijenhotel en knotwilgen. Met behulp van Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de Gemeente Middelburg hebben de bewoners deze landschapselementen aangelegd en doen ze samen het onderhoud.

Stichting Landschapsbeheer Zeeland
Stichting Landschapsbeheer Zeeland richt zich sinds 1982 op het beheer en ontwikkeling van het Zeeuwse cultuurlandschap op terreinen van derden. Hiervoor werkt SLZ met veel vrijwilligers en bewonersparticipanten. Stichting Landschapsbeheer Zeeland heeft een CBF Keurmerk en is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief