Het gebouw van Scalda aan de Ravensteijnweg in Middelburg
Het gebouw van Scalda aan de Ravensteijnweg in Middelburg (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Het Vavo in Middelburg verhuist naar Goes

MIDDELBURG - Het voortgezet algemeen volwassenen onderwijs (Vavo) in Middelburg verhuist in de zomervakantie naar de Scalda locatie aan het Stationspark in Goes. De Vavo-opleidingen worden met de start van het nieuwe schooljaar aangeboden vanuit dezelfde locatie als de Scalda-opleidingen Groen en Dier. Het Vavo in Terneuzen verhuist niet.


Het Vavo in Middelburg verhuist naar Goes omdat het schoolgebouw aan de Ravensteijnweg in Middelburg niet langer beschikbaar is voor het Vavo. De gemeente Middelburg wil hier een woonzorglocatie realiseren. De locatie aan het Stationspark in Goes sluit goed aan bij het onderwijs van het Vavo. Het is een sfeervol gebouw met voldoende ruimte voor het verzorgen van de lessen. En het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Welke opleidingen verzorgt het Vavo en waar??
Met de start van het nieuwe schooljaar 2022/2023 kunnen studenten in Goes de opleidingen mavo (vmbo-t), havo, Havo Basisjaar en vwo volgen. In Terneuzen biedt het Vavo alleen het Havo Basisjaar en havo aan. Op beide locaties zijn de opleidingen in vol- of deeltijd te volgen.

Over het Vavo?
Leerlingen die op de middelbare school zakken voor hun eindexamen kunnen via het Vavo alsnog hun diploma halen. Bij het Vavo volgen studenten de vakken waarvoor een onvoldoende is gehaald of die nodig zijn voor een vervolgopleiding. Het doel is dat studenten snel en efficiënt de eindstreep halen. De Vavo-opleidingen zijn intensief en studenten zijn zelf verantwoordelijk voor de studieresultaten. Hierin worden de Vavo-studenten professioneel ondersteund door de mentor en er is interne begeleiding beschikbaar voor studie- of andere problemen. Zo helpt het Vavo de studenten om het beste uit zichzelf te halen en alsnog het diploma te halen of dat ze succesvol kunnen doorstromen naar een mbo-4, hbo of universitaire opleiding.??

Meer informatie ?
Voor meer informatie zijn er open dagen. De open dagen voor het Vavo staan gepland op: zaterdag 2 juli - locatie Middelburg, Ravensteijnweg 1 van 9.30 tot 11.30 uur en op dinsdag 12 juli - locatie Middelburg, Ravensteijnweg 1 en Terneuzen, Vlietstraat 11a van 16.00 tot 19.30 uur.

Meest gelezen

Meest geliket

Zaterdag is het feest in Arnemuiden met Visserijdag 23/6
Boeienboot Willem 2 20/6
De Kijkshop: een bijzonder concept 27/6
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6