De nieuwe rotonde met fietstunnel is bijna klaar.
De nieuwe rotonde met fietstunnel is bijna klaar. (Foto: Gemeente Vlissingen)

Veerhavenweg vanaf woensdagavond 10 dagen dicht

  Actueel

VLISSINGEN - De Veerhavenweg in Vlissingen, tussen de snelweg A58 en de Kenniswerf, is vanaf woensdagavond (9 oktober) tien dagen dicht voor het verkeer. De afsluiting is nodig voor de realisatie van de nieuwe stadsentree. De gemeente Vlissingen stelt verschillende omleidingsroutes in voor het verkeer.


Het verkeer richting de Kenniswerf wordt omgeleid met borden via de Sloeweg, Nieuwe Vlissingseweg en Prins Hendrikweg. Het verkeer richting bedrijventerrein Souburg II, de Poortersweg en de Ooster-, en Westerhavenweg wordt omgeleid vanaf de A58 via de afslag Ritthem, N662 en Marie Curieweg.

Herfstvakantie

Door de afsluiting kan het verkeer niet linksaf slaan aan het einde van de A58, de Veerhavenweg op en niet rechtsaf vanaf de Sloeweg naar de Veerhavenweg. Omdat dit een drukke route is tussen de stad en de snelweg krijgen veel weggebruikers te maken met een langere reistijd. Om de overlast te beperken heeft de gemeente de afsluiting gepland in de herfstvakantie.

Nacht

De afsluiting van de Veerhavenweg geldt - als alles goed verloopt - van woensdag 20.00 uur tot zaterdag 19 oktober 23.00 uur. De gemeente gaat ervan uit dat er twee of drie keer 's nachts gewerkt wordt. De meeste dagen vinden de werkzaamheden plaats van 6.00 uur tot 23.00 uur. Bij eventuele vertragingen kan extra werk in de nacht nodig zijn. Op zondag 13 oktober wordt er niet gewerkt.

Klaar

Nadat de vernieuwde Veerhavenweg op zaterdagavond 19 oktober opent, zijn er alleen nog kleinere klussen nodig om de nieuwe stadsentree te voltooien. Naar verwachting is het project, waarvoor de werkzaamheden in februari begonnen, voor Kerstmis klaar. Dan zijn de Kenniswerf, bedrijventerrein Souburg II, de toekomstige marinierskazerne en de buitenhaven goed bereikbaar en kunnen fietsers bij de nieuwe rotonde veilig door de nieuwe fietstunnel rijden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief