De Blinden was eerder te zien bij het ZNF.
De Blinden was eerder te zien bij het ZNF. (Archieffoto: Kurt van der Elst)

Zeeland Nazomerfestival maakt locatietheater bekend

MIDDELBURG - Van 27 augustus tot en met 7 september vindt de negentiende editie van het Zeeland Nazomerfestival plaats. Er staan drie grote locatievoorstellingen op het programma. De Machinefabriek in Vlissingen is het decor voor 'De Vallei', 'Winterreise' is te zien en horen in Fort Ellewoutsdijk en in de gerenoveerde Stadsschouwburg Middelburg wordt 'Wie is bang' opgevoerd.Het Zeeland Nazomerfestival (ZNF) brengt ieder jaar muziek en theater. De muziekoptredens concentreren zich in het festivalhart in Middelburg. Daarnaast zijn er theatervoorstellingen op locatie te bezoeken. 'Wie is Bang' komt van de hand van Tom Lanoye. Het is een zwarte komedie over theater in tijden van Netflix.

Vallei

'De Vallei' is het geesteskind van Hans Op de Beeck en Eric Sleichim. Dit muziektheater gaat over de banaliteit van geweld, waarheid en verzoening. Op de Beeck hoort als veelzijdig beeldend kunstenaar tot de internationale top en heeft ook een zwak voor podiumkunsten. Sleichim is oprichter van het saxofoonkwartet Bl!ndman en staat garant voor eigenzinnige composities.

Theaterhit

Theaterproductiehuis Zeelandia herneemt de theaterhit van ZNF 2018 'Winterreise' van regisseur Niek Kortekaas. In Winterreise wordt er vanuit verschillende standpunten vorm gegeven aan de waanzin van oorlog.

Dans

Naast locatietheater programmeert ZNF hedendaagse dans van gezelschappen uit Nederland en Vlaanderen. Op het Abdijplein in Middelburg bespelen grote namen en aanstormend talent uit de Nederlandse muziekscene het podium. Het volledige ZNF-programma wordt later bekend gemaakt. Klik hier voor meer informatie. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief