Commissarispenning voor Wies Saman

MIDDELBURG - Wies Saman, vertrekkend secretaris van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) en Port & Industry Zeeland (PORTIZ), is donderdag verrast met de Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten.


Commissaris van de koning in Zeeland Han Polman reikte Saman de onderscheiding uit in de Nieuwe Kerk in Middelburg, tijdens het afscheid van Saman. Hij verlaat de BZW na ruim 34 jaar.

Onderscheidend Saman kreeg de Commissarispenning, omdat hij als secretaris van de BZW sinds 1981 een volgens de provincie Zeeland 'onderscheidende rol' heeft gespeeld voor het bedrijfsleven in Zeeland. 'Sinds zijn aanstelling bij de BZW heeft hij zich met succes ingezet voor de versterking van het netwerk dat de BZW vertegenwoordigt en voor de belangenbehartiging van het Zeeuwse bedrijfsleven in Den Haag en Brussel', schrijft de provincie in een persbericht.

Betrokkenheid Samans naam is verbonden aan vele initiatieven 'die hebben bijgedragen en die nog steeds bijdragen aan de economische ontwikkeling van Zeeland', zoals de totstandkoming van Port & Industry Zeeland (PORTIZ), de Maintenance Innovation Community (MIC), het Innovatie Netwerk Zeeland, het Onderwijsoverleg BZW Zeeland, het Technocentrum Zeeland en de Zeeuwse Arbeidsmarktmonitor. 'De afgelopen 34 jaar heeft Saman zich als secretaris van de BZW en in verschillende andere bestuurlijke functies, waaronder zijn bestuurslidmaatschap van de SER Zeeland, met toewijding, betrokkenheid en groot doorzettingsvermogen ingezet voor de belangen van het Zeeuwse bedrijfsleven en daarmee ook voor Zeeland.'

Verdienstelijk De Zeeuwse Commissarispenning voor bijzondere verdiensten wordt uitgereikt aan personen die meerdere jaren verdienstelijk zijn geweest voor de Zeeuwse samenleving of die werkzaamheden hebben verricht die van bijzondere waarde zijn voor de Zeeuwse samenleving. Eerder is de onderscheiding toegekend aan onder meer de van oorsprong Zeeuwse astronaut Lodewijk van den Berg, The Royal Highland Regiment of Canada, the Black Watch (betrokken bij de bevrijding van de provincie Zeeland in 1944), Anna Eleanor Roosevelt (kleindochter van President Franklin Delano Roosevelt), Henk van Koeveringe, Hans Hillen (voormalig minister van Defensie), Joan Berkhemer (voormalig dirigent bij het Zeeuws Orkest) en Ali Pankow (voormalig bestuurslid van het Zeeuws Centrum voor het Amateurtheater).

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN / BEN BIONDINA 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief