Commissaris van de Koning opent Zewaka

algemeen

VEERE - Ieder jaar in het Pinksterweekeinde komen alle Zeeuwse waterscouting groepen bijeen om op het Scoutcentrum Zeeland in Veere het Zeeuws Waterkamp te beleven. Dit jaar wordt het kamp alweer voor de 36e keer gehouden.

Ruim 550 kinderen met hun leiding kamperen drie dagen lang op het Scoutcentrum en ondernemen samen allerlei activiteiten die alles te maken hebben met het water, buitenleven, kamperen en scouting natuurlijk. Het kamp wordt op zaterdag 18 mei om 11.00 uur officieel geopend door de Commissaris van de Koning in Zeeland, dhr. Han Polman.

Het ZeWaKa heeft ieder jaar een thema waar omheen het kamp wordt georganiseerd. Dit jaar is het thema 'Van mythen, sagen en legenden'. De activiteiten die aan de oevers van en op het Veerse Meer plaatshebben, zullen in het teken staan van o.a. de Vliegende Hollander, Het monster van Loch Ness en de verdronken stad Atlantis.

Het kamp wordt georganiseerd door de leiding van de scoutinggroepen zelf, bijgestaan door een centrale kampstaf die het een en ander vanuit het nieuwe Hopman Vernielhuis op het Scoutcentrum coördineert. Voor veel kinderen is het ZeWaKa een van de scouting hoogtepunten van het jaar; gezamenlijk met zoveel mogelijk andere kinderen kamperen, contacten leggen en leuke dingen ondernemen. Het is voor de meeste scouts ook vaak de opening van het vaar- en kampeerseizoen.

Het kamp begint op vrijdag 17 mei met een gezamenlijke opening en de introductie van het kampthema. Iedere groep bouwt die avond zijn kampement en de lelievletten die de groepen meenemen (zo’n 70 stuks) worden afgemeerd aan de steigers van het Scoutcentrum. Jaarlijks hoogtepunt is de 'bonte avond' op zondagavond; een moderne versie van het aloude kampvuur. Op maandag 20 mei om 14.00u wordt het kamp afgesloten en gaat iedereen weer huiswaarts.

Informatie: Laudie Bal, kampcoördinator, laudiebal@zeelandnet.nl, 06-30188746; Scoutcentrum Zeeland, Wulpenburgseweg 6, Veere.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief