’t Gasthuis doet mee aan Dag van de Beroerte

  algemeen


MIDDELBURG - Dinsdag 14 mei doet SVRZ locatie ´t Gasthuis in Middelburg mee aan de Europese dag van de beroerte.

In de locatie aan het Noordpoortplein is van 10.00-15.00 uur allerlei informatie te krijgen over het voorkomen van een beroerte. Bezoekers kunnen gratis hun gewicht, bloeddruk en glucosespiegel laten controleren.

Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het CVA, ook wel beroerte genoemd. Een CVA is een hersenbloeding of herseninfarct en in Nederland worden meer dan 100 mensen per dag erdoor getroffen. Het is een van de meest levensbedreigende aandoeningen met circa 10.000 doden per jaar. Daarnaast is het de grootste oorzaak van invaliditeit in Nederland.

Het aantal slachtoffers van een CVA is groot. In vergelijking met bijvoorbeeld verkeersslachtoffers: in het verkeer vallen circa 650 doden per jaar. Ten gevolge van een CVA komen dus per jaar ruim vijftien keer meer mensen om het leven, in totaal circa 10.000 doden. Daarom moet er méér aandacht zijn voor het voorkomen en herkennen van een CVA. Van alle aandoeningen is het CVA één van de eenvoudigste aandoeningen die voorkomen kunnen worden. Met een aanpassing van de levensstijl wordt het risico op het krijgen van een hersenbloeding of herseninfarct sterk verminderd. Iedereen, jong en oud, kan door een CVA getroffen worden. Een CVA kan ernstige zichtbare en onzichtbare gevolgen hebben waardoor het leven van getroffenen en hun gezin drastisch veranderd.

Op ruim 125 locaties worden op dinsdag 14 mei diverse activiteiten georganiseerd. Ziekenhuizen, revalidatiecentra en andere zorggerelateerde instellingen zullen op deze dag het CVA extra aandacht geven door informatie en voorlichting.

't Gasthuis is een locatie van SVRZ. SVRZ is een organisatie op het gebied van ouderenzorg in Zeeland. Acht zorglocaties, talrijke kleinschalige woonvormen en een Servicecentrum staan garant voor zorg- en dienstverlening die aansluit bij de wensen van de cliënten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief