Afbeelding
Foto: Beeldenbank Middelburg

Herstelplan op tafel tijdens coalitieonderhandelingen Middelburg

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Het provinciebestuur wil dat een herstelplan voor de penibele financiële situatie van de gemeente Middelburg tijdens de onderhandelingen over een nieuw coalitieakkoord op tafel ligt.

Die boodschap heeft gedeputeerde Jo-Annes de Bat overgebracht aan het college van burgemeester en wethouders. Eerder is al uitstel verleend tot en met mei. “Het moet nadrukkelijk deel uitmaken van de onderhandelingen”, zegt De Bat.

In het plan moet komen te staan hoe Middelburg weer financieel gezond kan worden. De gemeente staat al een paar jaar onder preventief toezicht, omdat ze de begroting niet op orde heeft. Het meerjarenperspectief is niet sluitend.

Onontkoombaar

Het betekent dat de gemeente voor elke investering toestemming moet vragen aan het college van Gedeputeerde Staten, die alleen instemt als deze onontkoombaar en onuitstelbaar is.

Deze week is de provincie bijvoorbeeld akkoord gegaan met de aanschaf van een afzuiginstallatie voor de timmerwerkplaats en iPads voor gemeenteraadsleden, maar niet met de koop van een nieuwe veegmachine.

Gronden

Middelburg is in de problemen geraakt, omdat ze in het verleden veel gronden heeft gekocht die sinds de economische crisis zwaar op de begroting drukken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief