Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland Zien / Felice Buonadonna

Meerdere autobranden in Westkapelle houden politie bezig

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

WESTKAPELLE - De politie is dringend op zoek naar bewoners van Westkapelle die meer weten over de autobranden van zondag 7 januari en zaterdag 3 maart. In totaal gingen drie auto’s en een bestelbus in brand op.

De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek naar de autobranden. Direct na de branden hebben agenten verklaringen van gedupeerden opgenomen, en gesproken met buurtbewoners. Er blijkt veel relevante informatie in het dorp aanwezig te zijn.

De rechercheurs hebben een aantal opvallende zaken waargenomen. Mogelijk zou er sprake zijn van een conflict in het drugscircuit. Vanwege het belang van het onderzoek kan de politie hier verder niet over kwijt. Het onderzoek heeft nog niet geleid tot de aanhouding van de daders. Daarom vraagt de politie nogmaals aan de inwoners van Westkapelle om contact op te nemen wanneer zij mogelijk meer informatie hebben over de brandstichtingen.

Zondagnacht 7 januari brandden kort na elkaar drie auto’s uit. Eerst een in de Nieuwe Dijkstraat, daarna op de Kerkeweg en later op de Molenwal. Zaterdagavond 3 maart rond 22.30 uur was het opnieuw raak. Dit keer brandde op het Europaplein een bestelbusje volledig uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief