Afbeelding

Festivalvierder twee keer dronken achter het stuur en met drugs betrapt

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

GRIJPSKERKE - Een 57-jarige man uit Hulst is in de nacht van zaterdag op zondag 29 april aangehouden omdat hij voor de tweede keer betrapt was op dronken rijden. Daarnaast wordt hij ook verdacht van drugsgebruik. 

Een verkeersregelaar op het muziekfestival 'Hrieps' wees een agent op een dronken man, die kort daarvoor in zijn auto heeft reed. De man moet een blaastest doen. Daaruit blijkt dat hij veel te veel had gedronken. Daarom werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij bleek bijna 3,6 keer meer dan het toegestane limiet te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. 

Niet veel later ziet de agent dezelfde man achter het stuur zit bij het parkeerterrein bij Grijpskerke in de richting van Buttinge. De man blijkt weer te veel gedronken te hebben. In het verhoor komt naar voren dat hij drugs heeft gebruikt. Uit een speekseltest test hij positief op THC en amfetamine. Daaropvolgend is bloed bij de man afgenomen. De uitkomst is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De zaak wordt aan de officier van justitie voorgelegd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief