Filmmaker Jesse de Vries en actrice Sunna Neuféglise.
Filmmaker Jesse de Vries en actrice Sunna Neuféglise. Foto: Edwin Mijnsbergen

Middelburger Jesse de Vries neemt film op

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Hans van der Togt (70) en Heddy Lester (68) spelen de hoofdrollen in de korte film Kras Lot, van Middelburger Jesse de Vries. Deze maand beginnen de opnamen.

Kras Lot is de eerste film van de hand van De Vries (39). Hij doet met Kras Lot mee aan de competitie Filmstarz van stichting Filmalot (voorheen CAVAK). De stichting geeft ieder jaar drie beginnende filmmakers uit Zeeland de kans om hun eigen korte filmidee te realiseren en begeleidt hen hierbij met onder meer advies en workshops.

Première

Als finalist van de wedstrijd mag de Middelburger, samen met Maarten Swaan en Pien Vroonland, een eigen korte film regisseren. Die gaat op maandag 12 november in première in het CCXL theater in Vlissingen.

Comeback
De opnamen moeten nog beginnen, maar over de eerste fase van Filmstarz is De Vries al erg tevreden. De cast die De Vries heeft weten te strikken, zorgde ervoor dat de Middelburger het landelijke nieuws haalde. Na de publicatie van het paginagrote artikel ‘Comeback Hans van der Togt’, in de Telegraaf, namen diverse andere media het nieuws over.

Spraakmakend

“Ik ben vereerd met alle aandacht, maar dat is niet de reden waarom ik Hans gevraagd heb voor de rol”, vertelt De Vries. “Hij stond hoog op mijn lijst vanwege het openhartige en spraakmakende interview dat hij twee jaar geleden gaf aan AD Magazine. Zoiets gun je niemand.”
Van der Togt werd bekend als omroeper voor de AVRO en in de jaren '90 presenteerde hij het dagelijkse televisieprogramma 'Rad van Fortuin' voor RTL 4. Later maakte Van der Togt bekend te kampen met een alcoholverslaving.

Hoofdprijs
Kras Lot gaat over een echtpaar dat verslaafd is aan krasloten. “De man en vrouw verzwijgen echter allebei hun heimelijke wensen, waardoor er veel onverwachte dingen gebeuren als de vrouw uiteindelijk een keer de hoofdprijs wint. Die rol is Hans op het lijf geschreven. Dat hij de rol aannam en zelf voorstelde om Heddy Lester als tegenspeelster te vragen is natuurlijk geweldig.”
De tragikomedie Kras Lot wordt vanaf maandag (23 juli) opgenomen op verschillende locaties op Walcheren, met een hoofdrol voor de Primera aan de Korte Delft in Middelburg. 

Verrassend
Naast Van der Togt en Lester speelt de Middelburgse actrice Sunna Neuféglise een kleine rol in de film. De Vries' plaatsgenote twijfelde geen moment toen ze het script van Kras Lot onder ogen kreeg. “Het is een geweldig verhaal, met veel verrassende plotwendingen”, vindt Neuféglise. “Natuurlijk werk ik graag mee aan deze film!”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Kras Lot en de competitie Filmstarz op www.filmalot.nl.

BIJDRAGE EDWIN MIJNSBERGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief