Afbeelding
Foto: Archieffoto

Grote vraagtekens van SP bij deal Waterpark Veerse Meer

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - De SP in Middelburg is kritisch over het plan van de gemeente Middelburg en Driestar voor het failliete Waterpark Veerse Meer.

Het recreatiebedrijf achter Hof van Saksen in Drenthe wil aan de randen van het Veerse Meer in eerste instantie 600 (en op termijn 800) vakantiehuizen bouwen. Ook legt ze alle infrastructuur op het park aan en wil ze meebetalen aan het draaien van de start- en landingsbaan van Vliegveld Midden-Zeeland, een eis van de firma.

Rekening

De gemeente wil deze investeringen terugbetalen door voor maximaal tien jaar de helft van de extra toeristenbelasting over te maken.

Wethouder Chris Simons van de gemeente Middelburg zei rekening te houden met een bedrag van zeven miljoen euro. “Het verschil is dat er nu al iets staat voordat we moeten betalen”, aldus Simons. Door het faillissement van het waterpark dreigde Middelburg voor vijf miljoen euro het schip in te gaan.

Onverstandig

De SP vindt het desondanks onverstandig. “Vindt het college het terecht dat er zeven miljoen euro wordt uitgegeven aan de verplaatsing van de baan om vijf miljoen euro binnen te halen”, schrijft Huib Ghijsen van de SP.

Steun

De partij wil ook weten of er keiharde garanties zijn dat Middelburg de vijf miljoen euro terugkrijgt, dat er op termijn 800 huisjes mogen worden gebouwd en of er geen sprake is van overheidssteun.

Verder vraagt Ghijsen of er overleg is geweest met de gemeente Goes over het verplaatsen van de landingsbaan. Het CDA en de PvdA hebben gezegd dat ze vinden dat Middelburg naar Goes de overlast exporteert.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief