Weet jij wat je moet doen bij vlam in de pan?
Weet jij wat je moet doen bij vlam in de pan? Foto: Annet Eekman

Week van de Veiligheid biedt allerlei activiteiten

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBRUG - Om inwoners bewust te maken van gevaren die op de loer liggen, houdt Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) van maandag 8 tot en met zondag 14 oktober voor de tweede keer de Zeeuwse Week van de Veiligheid. 

Aan de week doen diverse (veiligheids)organisaties uit Zeeland mee en zij houden activiteiten verspreid door de provincie.

Griepgolf

'Hoe goed we met z'n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden, honderd procent garantie op veiligheid bestaat niet', aldus de VRZ. 'Er kan altijd wat misgaan. Denk aan een woningbrand, wateroverlast na extreme regenval of een ongeval in een tunnel. Maar ook een ernstige griepgolf of een grootschalige uitval van ICT-systemen door bijvoorbeeld hackers kunnen ernstige gevolgen hebben.' Met de week willen de organisaties mensen erop wijzen wat je bij calamiteiten kunt doen, maar ook wat je vooral niet moet doen. 

Activiteiten

Zo oefent de brandweer in een woonwijk in Kapelle, is er een veiligheidscongres voor agrariërs, speelt de politie het spel 'Boef in de wijk' en wordt een school in Colijnsplaat als oefening ontruimd.

Klik hier voor meer informatie over de activiteiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief