Foto: Morguefile

Middelburg wijst vier doelen aan die kleding mogen ophalen

MIDDELBURG - Stichting Aktie ’68, Nationaal Fonds Kinderhulp, World Servants en Fonds Gehandicaptensport zijn de vier goede doelen die dit jaar kleding mogen inzamelen in Middelburg.


Het college van burgemeester en wethouders heeft deze na loting aangewezen.

38 instanties hadden gevraagd of ze dit jaar kleding mogen ophalen. De gemeente wil dat het maar één keer per kwartaal gebeurt, omdat dat duidelijk is voor de inwoners en voor een goede opbrengst zorgt.

Goedkeuring

Goede doelen die de afgelopen twee jaar een vergunning hebben gekregen, kwamen nu niet in aanmerking. Dat waren er zeven. Ook moeten de instanties zijn erkend door het Centraal Bureau Fondsenwerving voor een vergunning. Dat waren alle aanvragers.

Arnemuiden

De instanties zamelen in Arnemuiden geen kleding in. Daar heeft de gemeente een afspraak met de stichting Arnemuiden helpt Teius, die al jaren kleding inzamelt in het dorp. In Middelburg staan twaalf ondergrondse containers van Reshare voor kleding. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief