Logo internetbode.nl/middelburg

Uitvaartverzorging Meerveld bestaat vijf jaar

  Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – Pieter-Johan en Ria Meerveld begonnen vijf jaar geleden Uitvaartverzorging Meerveld in Middelburg. Zij vinden het nog steeds een mooi vak en doen het werk met hart en ziel. “Na zesentwintig jaar vind ik het nog steeds bijzonder om mensen in een moeilijke tijd te mogen begeleiden”, zegt Pieter-Johan. “De uitvaart moet precies zijn, zoals de nabestaanden het willen: niets moet en bijna alles mag.”

DOOR ELLEN DE VRIEND

Pieter-Johan ging in 1992 voor een groot uitvaartbedrijf werken. “Het werk vond ik direct heel fijn, maar de manier van werken werd steeds zakelijker en commerciëler, terwijl ik juist het menselijke aspect zo belangrijk vind. Omdat mij dat steeds meer ging tegenstaan, ben ik vijf jaar geleden voor mezelf begonnen. Ria stond daarachter en nu werken we als echtpaar samen in ons bedrijf. We zijn ons allebei sterk bewust van het dienstverlenende van ons beroep. Wij vinden het allebei belangrijk om maatwerk te leveren. Mensen weten niet altijd wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Wij laten mensen hun gevoel volgen en zijn heel flexibel. Ieder mens is uniek en geen uitvaart is daardoor hetzelfde.”

Samenwerken Ria: “Wij onderscheiden ons van de grotere uitvaartbedrijven door meer tijd te nemen en goed te luisteren en daarop aan te sluiten met de verzorging van de uitvaart. Mensen hebben niet voor die situatie gekozen en worden erdoor overvallen. Vaak is er veel verdriet en willen mensen al die dingen helemaal niet regelen. Wij zijn er dan voor hen. Wij geven rust, denken mee over de mogelijkheden en we doen wat we zeggen. Zij hebben het al moeilijk genoeg.” Ria vindt dat Uitvaartverzorging Meerveld zich onderscheidt van anderen doordat zij samenwerken en de uitvaart ook samen regelen. “Terwijl de één allerlei zaken noteert heeft de ander de tijd om de mensen er achter te bekijken en daarop in te spelen. Het wie, wat, waarom en hoe. Zo komen we vaak tot bijzondere en waardevolle details.”

Meedenken Maar ondanks dat Pieter-Johan en Ria nabestaanden geen druk willen opleggen moet de hele uitvaart wel in vijf dagen geregeld worden. “Tijdens het eerste bezoek leggen we in grote lijnen vast wat de wensen zijn en maken we afspraken over de kist, het opbaren, de rouwkaarten, eventuele advertentie en de locatie voor de uitvaart. Sprekers, bloemen, een rouwauto, volgauto’s en andere details kunnen we ook een paar dagen later regelen. Die ruimte is er,” vertellen ze samen. Uitvaartverzorging Meerveld staat voor maatwerk en een deskundige en waardige begeleiding. “Nabestaanden krijgen alle ruimte om zelf dingen te doen als zij dat willen. Ook heel fijn is een koster die meewerkt en meedenkt,” zegt Ria.

Bijzonder Omdat zij geen grote onderneming hebben werken ze allebei nog een aantal dagdelen elders. Pieter-Johan werkt in een verpleeghuis en Ria staat voor een kleuterklas. “Dat is een toegevoegde waarde”, vindt Ria. “Regelmatig zijn kinderen betrokken bij de begrafenis van een grootouder of ouder en dan weet ik precies hoe ik hiermee moet omgaan.” Pieter-Johan vindt het werk mooi, omdat hij zoveel mensen leert kennen. “Een uitvaart is heel ingrijpend en emotioneel, echt mensenwerk. Je ontmoet kwetsbare mensen en daardoor bouw je snel een band op. Ik vind het belangrijk dat mensen na de uitvaart met een goed gevoel terugkijken.”

Uitvaartverzorging Meerveld is er altijd om mensen bij te staan en vierentwintig uur per dag bereikbaar voor een melding via: 0118-640865 of 06-53993828 of 06-44131638. Ook is het mogelijk om uitvaartwensen vooraf te bespreken.

Uitvaartverzorging Meerveld - Kriekenhofstraat 38 - 4337 KJ Middelburg - tel. 0118-640865

Ria en Pieter-Johan Meerveld nemen alle tijd voor de nabestaanden tijdens het regelen van de uitvaart. FOTO ELLEN DE VRIEND<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432891175331-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief